Het was in de eerste dagen van september 1890, dat een vijftal personen, de heren H. & B. Gerritsen, L.H. van Ulzen, J. Weldink en J. ten Cate, in de toenmalige gemeente Lonneker besloten een muziekgezelschap te vormen onder leiding van de heer Weckesser. Behalve muzikanten had men echter ook instrumenten nodig. Deze werden in Duitsland gekocht en na fabriekstijd over de grens gesmokkeld.

Velen waren er in die dagen, die deze poging om muziek te maken met wantrouwen gadesloegen; het pleit voor deze jongemannen, dat ze ondanks de moeilijkheden doorzetten en een vereniging stichtten. Ze kreeg de naam Excelsior. Voorlopig werd twee keer per week repetitie gehouden. Al spoedig was men zo ver gevorderd, dat er een eerste uitvoering kon worden gegeven. Het ledental breidde zich daarna gestaag uit en men was weldra genoodzaakt, wilde men vooruit komen, een nieuwe directeur te benoemen. Deze keer viel de keuze op de heer J. Leussink uit Hengelo. Onder zijn leiding maakte het corps goede vorderingen; met succes werden concerten gegeven in het Volkspark, Dolphia en bij café Goorhuis.

Nadat de heer Leussink ongeveer twee jaar de leiding had gehad, ging men hogere eisen stellen en in 1895 werd de heer H.B. Roetgering Schünlau als directeur aangetrokken. Tegelijkertijd werd het corps uitgebreid tot ruim twintig man en werd van repetitielokaal veranderd. Vanaf dat ogenblik repeteerde men in het gebouw van "Evangelie en Vrijheid" aan de Molenstraat.Kalender

Geen evenement in de kalender
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Contribute!