Uit welke instrumenten kun je kiezen?

Je mag in overleg met ons een instrument kiezen. We houden rekening met je voorkeur, maar we letten ook op de vorming van je gebit, de lengte van je vingers en je leeftijd. Ook heb je voor het ene instrument meer mensen nodig dan voor het andere, want één trompet bijvoorbeeld evenveel geluid als vier klarinetten. In het orkest heb je keuze uit allerlei blaasinstrumenten, zoals klarinet, hobo, hoorn, trompet, trombone, bastuba enz.

Gaat je voorkeur uit naar drummen?

Dan is er plaats voor jou bij onze drumband. Bij de drumband bespelen ze de volgende instrumenten: Kleine trommen, pauken, overslagtrom, bekkens, bongo's, xylofoon en percussie.

Maar nu nog leren spelen?

Muziek maken samen met anderen is erg leuk, maar voor het zover is moet je wel oefenen. Als je besluit lid te worden van het Muziekcorps der v.m. Schutterij melden wij je aan bij de Muziekschool Twente. Je krijgt dan één keer per week les. Aan de muziekschool kun je vier diploma's halen. Je begint met het A-diploma en vervolgens het B-, C- en D-diploma.

A-diploma gehaald? wat dan?

Bij het behalen van het A-diploma (na maximaal 2 jaar) mag je meespelen in het orkest. Dit orkest telt rond de 15 muzikanten en is een harmonieorkest. Voor leden van de drumband die naar het het orkest willen, overleggen we samen wat de mogelijkheden zijn.

Je kunt al een instrument bespelen?

Natuurlijk ben je dan ook van harte welkom! Wel moet je eerst voorspelen, om te laten horen wat je al kunt.

Kalender

Geen evenement in de kalender
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Contribute!